søndag 9. oktober 2011

Hvordan kan venstresiden vinne valg? Få fram lite omtalte sannheter

 

I etterkant av 22. juli meldte jeg meg inn i Arbeiderpartiet (selv om jeg vel kommer til å fortsette å stemme SV i noen valg, Ap i andre, avhengig av humøret).  Nye medlemmer fyller ut et skjema hvor vi bl.a. svarer på hva vi synes Ap bør gjøre for å vinne neste valg.  Mitt svar (her lett redigert), kan vel oppsummeres med ”få fram lite omtalte sannheter”:      

 

OM FREMSKRITTSPARTIET

Få fram at valget mht. innvandring ikke er for eller mot et flerkulturelt samfunn (det taper Ap på, siden innvandringen innebærer større ulemper enn fordeler for nordmenn), men hvilke innvandringsbegrensende regler Norge bør ha.  Ap bør få fram

** hva de viktigste forskjellene mellom Ap og Frp er mht. slike regler (og Aps argumenter i disse sakene), og

** hvor begrenset effektene av disse forskjellene er mht. antall innvandrere (dvs. få fram at heller ikke Frp klarer å stoppe innvandringen).

 

Kort sagt:  Alle er opptatt av innvandringen, men nesten ingen vet noe særlig om hva saken egentlig dreier seg om, dvs. de ovennevnte regelforskjellene.  Det bør Ap endre på.

 

Med forbehold om at jeg ikke kjenner de ovennevnte regelforskjellene, og dermed ikke har noen særlige synspunkter på innvandringspolitikken:  Kanskje bør Ap ha en strengere innvandringspolitikk ut fra følgende tankegang:  En kan si at bistanden pluss nettoutgiftene pga. innvandringen er det nordmenn totalt gir til ikke-nordmenn.  Kanskje gjør dette totalbeløpet mer nytte for seg (for dem som trenger pengene mest), dess større prosentandel av det som går til bistand (og altså dess mindre prosentandel av det som går til innvandringen).  Kort sagt:  Strengere innvandringspolitikk pluss økt bistand er m.a.o. kanskje både saklig sett en bedre politikk og en politikk som vil gi Ap flere velgere.

 

OM HØYRE

Høyre har et snusfornuftig image.  Ap bør få fram at dette imaget skjuler ufornuft - å ta fra de menneskene og de formål som har nytte av pengene, og gi til privat luksuspreget forbruk.    

 

Ap bør få fram:  Høyres hovedargument er at lavere skatter gir et lønnsomt næringsliv og arbeidsplasser.  Men i OECD er tendensen at land med høyest skattenivå har høyest sysselsetting.  En grunn til det er nok enkelt sagt at et lavere skattenivå gir høyere lønnsnivå etter skatt, slik at et lavere skattenivå ikke svekker totalkostnadene (skatt pluss lønn etter skatt) for næringslivet.  Hvis det ikke hadde vært slik, kunne ikke næringslivet i høyskatteland ha konkurrert med næringslivet i lavskatteland.

 

POLITISK TV-REKLAME

Ellers:  Ap bør gjøre forbud mot politisk TV-reklame til en viktig sak.  Politisk TV-reklame tjener høyresiden, da det gir fagbevegelsen økte kostnader (og dermed dyrere medlemskontingent), mens høyresiden alltids vil få nok penger fra næringslivet til å matche det fagbevegelsen måtte bruke på TV-reklame.  Jeg leser mye om amerikansk politikk, hvor pengenes makt er så stor, og det er til å bli vettskremt av.  Før landene fikk demokrati, bestemte de pengesterke alt.  Politisk TV-reklame vil gi mye makt tilbake til de pengesterke som de tapte da demokratiet ble innført.  Demokratiets essens er at alle skal ha like stor makt, og politisk TV-reklame svekker dette. 

Et annet innlegg om hvordan venstresiden kan vinne flere valg, er her.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar