lørdag 31. mars 2012

Sensasjon i Groruddalen: Antall anmeldelser nesten halvert


Espen Aas, stasjonssjef ved Stovner politistasjon













I forrige innlegg nevnte jeg at mange grupper innvandrere var
overrepresenterte blant dem som var ansvarlige for lovbrudd i Norge i 2001-2004.  Nye tall fra Groruddalen indikerer en klar forbedring siden den gang.  Fra VG:


Antall anmeldelser i Groruddalen gikk ned fra 18 000 i 2000 til under 10 000 i 2011.  ”Størst nedgang har det vært i vinningskriminalitet.  […]  Det totale antallet voldssaker har gått ned med hele 76 prosent. Registrerte bilinnbrudd er i dag redusert med hele 90 prosent sammenlignet med året 2000”.  Unntaket er familievold, der antall anmeldelser har ”økt markant”, antakelig fordi ”flere kvinner tør å anmelde denne type vold”. 


Antall anmeldelser i Groruddalen hvor de ansvarlige bor i Groruddalen, har antakelig gått enda mer ned, pga. flere ”tilreisende kriminelle”, særlig fra Øst-Europa.  Og antall anmeldelser per innvandrer må ha gått enda mer ned, da antall innvandrere ”har mer enn fordoblet seg i Groruddalen de ti siste årene”.  43 prosent av befolkningen i Groruddalen er innvandrere.


Betyr disse tallene at en mindre andel av lovbruddene anmeldes?  Muligens, men jeg ser ikke hvorfor for eksempel bilinnbrudd skulle bli nevneverdig mindre anmeldt.  Og der er nedgangen i antall anmeldelser som nevnt 90 prosent.  Så nedgangen i antall lovbrudd er antakelig sterk.


Stasjonssjef ved Stovner politistasjon, Espen Aas, sier bl.a. det følgende om årsakene:  ”Vi er mange gode krefter som har slått oss sammen - bydelene, borettslagene, fritidsklubbene, skolene, politiet og foreldrene.  […]  Vi snakker mer sammen. Suksessfaktoren er godt samspill”.


Bra!  Dette er vel egentlig en sensasjon, men så vidt jeg vet har bare VG skrevet om det.  Vi feirer det med Frazey Fords "The Gospel Song":



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar